bewoners - wat kan ik zelf doen - hoe veilig is mijn buurt? 

Hoe veilig is mijn buurt?

Veilig wonen doet u natuurlijk het liefst in een veilige buurt. Samen met uw buren kunt u ervoor zorgen dat uw buurt minder aantrekkelijk is voor inbrekers. U kunt ook uw gemeente en wijkagent hierbij betrekken en om advies en hulp vragen. Ook een PKVW-certificaat kan helpen om uw woning veiliger te maken.

Bekijk eens de Preventiemeter. Hierop is te zien hoeveel woningen in uw omgeving een PKVW-certificaat hebben. Deze woningen zijn goed beveiligd en hebben een lagere kans op inbraak.

In het CCV Basisregistratiesysteem staan 725.668 woningen (stand 23 augustus 2016) die het certificaat Beveiligde Woning hebben. In 2015 zijn er ruim 16.000 woningcertificaten bijgekomen. 

Hoe werkt de Preventiemeter

De Preventiemeter laat op een kaart van Nederland zien hoeveel woningen een PKVW-certificaat hebben.

Bij ‘Locatie’ kunt u in het zoekveld zoeken naar een gemeente, een plaats, op postcodegebied of op een straatnaam. De landkaart laat u het gekozen gebied zien.

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Of twijfelt u of er op uw woning een certificaat zit? Mail dan naar de PKVW-servicedesk: pkvw(at)hetccv.nl.

Disclaimer: Hoewel het samenstellen van de Preventiemeter zo zorgvuldig mogelijk is gebeurd, is het mogelijk dat de aangeboden informatie verouderd of niet meer juist is. Het CCV is niet aansprakelijk voor de gevolgen van het gebruik van deze website.

Hoe gebruik ik de preventiemeter

Download hier de instructie: Hoe gebruik ik de preventiemeter?

Aantal woninginbraken

Op deze kaart van de politie vindt u actuele gegevens over hoeveel woninginbraken en pogingen tot inbraak er (in uw buurt) zijn geweest. Dat doet u door een postcode of plaatsnaam in te vullen in het zoekveld.