Campagnes, downloads en artikelen

Informatie over veiligheid en preventie

Op deze pagina vindt u onderzoeken over veiligheid en preventie, en algemene informatie die u ondersteunt in uw werk als expert. Ook hieronder de zomer- en wintercampagnes. 

Wintercampagne

Laat de inbreker in de kou staan. Maak gebruik van de PKVW-inbraakpreventiecampagne. Deze campagne is gericht op de donkere maanden waarin het vaak wel erg goed zichtbaar is dat bewoners niet thuis zijn en hun woning soms wel erg uitnodigend voor inbrekers achterlaten.

U kunt onderstaande materialen downloaden en gebruiken voor uw Wintercampagne-acties. Dankzij deze campagne maakt u bewoners meer bewust van hun eigen rol bij het voorkomen van inbraken en werkt u samen aan een veiligere gemeente.

Wat biedt het CCV aan?

U kunt hieronder kosteloos verschillende campagnematerialen en conceptteksten downloaden, of tegen kostprijs bestellen via de CCV-webwinkel. U bepaalt zelf wat u waar en wanneer inzet.

Heeft u vragen over het campagnemateriaal? Neem contact op met het CCV via wintercampagne(at)hetccv.nl.

Campagneteksten

Avondje weg

Verlichting

Wintersport

 

 

 

Feestdagen

Landelijke campagne

De wintercampagne sluit aan bij de landelijke campagne van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Kijk ook op de website maakhetzeniettemakkelijk.nl.  De alarmanimatie 'Harm Alarm' en/of de slogan 'Maak het inbrekers niet te makkelijk' komt terug in de uitingen en in het campagnemateriaal.

Sluit dus ook aan bij deze campagne en zet de campagnematerialen in om bewoners bewuster te maken van hun eigen rol bij woninginbraken.

Terugblik Donkere Dagen Offensief 2015

Hier vind u de Donkere Dagen Krant. In deze uitgave blikt het CCV terug op de woninginbraakpreventieacties die in het kader van het Donkere Dagen Offensief 2015-2016 werden gehouden. 

Zomercampagne

Laat bewoners genieten van de zomer en zorg dat inbrekers hun woning voorbij gaan. Maak gebruik van de PKVW-inbraakpreventiecampagne. Deze campagne is gericht op de zomermaanden waarin bewoners op vakantie gaan – of een dagje weg - en hun woning soms wel erg uitnodigend voor inbrekers achterlaten.

Dankzij deze campagne maakt u bewoners meer bewust van hun eigen rol bij het voorkomen van inbraken, versterkt u de sociale verbinding in de buurt en werkt u samen aan een veiligere gemeente.

Wat biedt het CCV aan?

U kunt hieronder kosteloos verschillende campagnematerialen en conceptteksten downloaden, of tegen kostprijs bestellen via de CCV-webwinkel. U bepaalt zelf wat u waar en wanneer inzet.

Heeft u vragen over het campagnemateriaal? Neem contact op met het CCV via zomercampagne(at)hetccv.nl 

Campagneteksten

Op vakantie

Dagje weg

LET OP: de poster en flyer worden alleen als digitaal bestand aangeboden, zodat u ze zelf kunt printen in het gewenste formaat en aantal. Wilt u uw eigen logo op de poster, flyer of burenkaart? Wij sturen u graag het open Indesign bestand toe zodat u uw eigen logo kunt laten toevoegen via uw eigen vormgever. Neem hiervoor contact op met het CCV via zomercampagne(at)hetccv.nl 

Voor wie?

Met deze campagne biedt het CCV als beheerder van het PKVW - in samenwerking met de politie en het ministerie van Veiligheid en Justitie – verschillende campagnematerialen aan gemeenten/ woningcorporaties en PKVW-bedrijven aan. Deze materialen zijn vooral gericht op het bereiken van bewoners in hotspotwijken. Lees meer over onze doelgroepbenadering

Landelijke campagne

Deze zomercampagne sluit aan bij de landelijke campagne van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Kijk ook op de website maakhetzeniettemakkelijk.nl.  De alarmanimatie 'Harm Alarm' en/of de slogan 'Maak het inbrekers niet te makkelijk' komt terug in de uitingen en in het campagnemateriaal. Sluit dus ook aan bij deze campagne en zet de campagnematerialen in om bewoners bewuster te maken van hun eigen rol bij woninginbraken.

Hieronder vindt u 2 radiocommercials waarin Harm Alarm mensen aanspreekt op het voorkomen van inbraken. 


Radiocommercial 1 en radiocommercial 2

Wat nog meer?

Het CCV biedt niet alleen allerlei communicatie-uitingen die u in uw gemeente kunt gebruiken om bewoners te bereiken. Het CCV wil u ook motiveren om daadwerkelijk aan de slag te gaan met een integrale aanpak. Bekijk het webdossier Woninginbraak op de CCV-site voor goede voorbeelden en gebruik de tool om uw eigen plan van aanpak te maken.

Informatie over cilindertrekbeveiliging

Hier vindt u informatiemateriaal over de veel toegepaste inbraakmethode cilindertrekken.

Bij cilindertrekken (heet ook kerntrekken) wordt de cilinder of de kern van de cilinder uit de deur getrokken door er een schroef in te draaien en daar mechanische druk op te zetten. Hierdoor breekt de cilinder af. Op deze manier kan een inbreker binnen 30 seconden binnen zijn.

Om dit tegen te gaan, kunnen bewoners veiligheidsbeslag met cilindertrekbeveiliging SKG**® of SKG***® (laten) monteren óf de huidige cilinders vervangen door een cilinder SKG ***®.

Cilindertrekbeveiliging is een eis voor het Politiekeurmerk voor zowel nieuwbouw (1 augustus 2011) als de bestaande bouw (1 april 2014). Het moet dan wel worden toegepast op alle van buitenaf bereikbare deuren die toegang geven tot de woning. Dus ook voor deuren van bergingen en garages als deze een doorgang naar de woning hebben.

Informatiemateriaal: 

Artikelen