Grote vraag naar CCV-film met inbreker

Vanwege de grote vraag naar de ex-inbreker film is deze vanaf vandaag verkrijgbaar via het CCV-YouTube kanaal. In de film van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) zien we een vingervlugge ex-inbreker via kliko’s, losstaande ladders en een huissleutel die nog in een fietsslot zit, zijn slag slaan. De film is gemaakt om tijdens voorlichtingsbijeenkomsten over inbraakpreventie te tonen.

Sluit goed af

“Als een ex-inbreker laat zien dat hij heel snel en eenvoudig binnen komt, beseffen kijkers zich nog beter dat bij verdachte situaties ze direct 112 moeten bellen en hun woning bewust moeten afsluiten”, zegt Marjoke Korff de Gidts, adviseur Veilig Wonen. Hét effect dat het CCV met voorlichtingsbijeenkomsten in gemeenten willen bereiken.

Inbraakwerende maatregelen eenvoudig

Met deze film hoopt het CCV de kijkers tot inzicht te laten komen dat inbraakwerende maatregelen vaak eenvoudig zijn. Korff de Gidts: “Zo laat de film bijvoorbeeld duidelijk zien dat waardevolle spullen uit het zicht moeten liggen en dat deuren goed op slot moeten worden gedraaid.”

Deel dit bericht