Amsterdam geeft inwoners tips tegen inbraak

De gemeente Amsterdam geeft via de gemeentelijke website op een duidelijke manier tips tegen woninginbraak. Ook deelt de gemeente Amsterdam een handige inbraakchecker voor haar bewoners. Bewoners kunnen hier een stappenplan doorlopen om te zien in hoeverre zij hun woning wel of niet goed beveiligd hebben. De speelse opmaak laat stapsgewijs zien waar er nog verbeterpunten voor de woning zijn met bijbehorende actiepunten. Een good practice voor andere gemeenten.

Bezoekers vinden op een gestructureerde manier informatie. Dat staat onder de kopjes:

  • ‘Laat het licht aan’
  • ‘Doe de deur op slot’
  • ‘Doe niet zomaar open’
  • ‘Bel 112 bij verdachte situaties’

Ook wordt er in een video getoond hoe je met een woningscan anti-inbraakadvies op maat kunt krijgen.

 

Deel dit bericht