Burgemeester Breda overhandigt cheque inbrakenquiz

Burgemeester Depla van de gemeente Breda overhandigt aanstaande donderdag een waardecheque aan de winnaar van de ANWB-inbrakenquiz. In het lezersmagazine Kampioen besteedde de ANWB aandacht aan inbraakbeveiliging, omdat je pas zorgeloos de weg op kunt, als je je woning veilig hebt achtergelaten. De winnaar van deze quiz ontvangt 1 november 2018 de cheque om zijn woning te laten beveiligen volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) door Van Hulten-Krol Bouwmanagement uit Waalwijk.

Maak het de inbreker niet te makkelijk

Deelnemers van de inbraakquiz moesten twaalf plekken in een fictieve woning aanstrepen waardoor een inbreker makkelijk binnen zou komen. Zo lag er bijvoorbeeld een ladder in de tuin, stond de buitenverlichting niet aan en lagen waardevolle spullen in het zicht. Eén van de winnaars is meneer Mannaert uit Breda. Hij krijgt donderdag een cheque overhandigd door de burgemeester ter waarde van € 449 om zijn woning te laten beveiligen door middel van goedgekeurd hang-en-sluitwerk volgens de eisen van het PKVW.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Nu de wintertijd weer ingaat, wordt het ’s avonds eerder donker. In de maanden november tot en met februari vinden jaarlijks de meeste woninginbraken plaats. Een goedbeveiligde woning is belangrijk om de kans op een inbraak te verkleinen. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Kijk voor meer informatie op Politiekeurmerk.nl.

Informatie over de prijsuitreiking:

  • Datum: donderdag 1 november 2018
  • Tijd: 10.00 – 11.00 uur
  • Locatie: in de ANWB-winkel op Nieuwe Ginnekenstraat 27 in Breda

 

Deel dit bericht