Nacht van de Nacht – Licht in relatie tot veilig wonen

Utrechtse Heuvelrug

Voor inwoners van de Utrechtse Heuvelrug organiseert De Vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen–Leersum en de gemeente  zaterdag 27 oktober de bijeenkomst ‘Wat doet licht?’. Dit vanwege de Nacht van de Nacht. Dit is een landelijk evenement van de Natuur- en Milieufederaties om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en bewustzijn over de effecten van licht en donker.

Meer inbraken tijdens wintermaanden

Van november tot en met februari vinden jaarlijks de meeste woninginbraken plaats. Het offensief gaat daarom de strijd aan tegen inbraken, overvallen en straatroven in deze donkere maanden. Met effect: vorig jaar nam het aantal woninginbraken in de wintermaanden af. De politie voert extra controles uit, de rijksoverheid maakt de mensen waakzamer voor inbraken en de gemeentes attenderen bewoners op het nemen van preventieve maatregelen, zoals goede sloten. Maar wat doet licht nog meer op het onderwerp veiligheidsbeleving en wat is veiligheidsbeleving?

Welkom en gratis entree

Gedurende de avond worden diverse lezingen georganiseerd. Het CCV draagt bij met de lezing ‘Wat doet licht?’ door Susanne Schat, met het thema: ‘Verlichting in relatie tot veiligheid aan huis.’Tijd: 19.30-22.00 uur, entree is gratis. Aanmelden hoeft niet.
Locatie: Napoleonschuur Amerongen
Bekijk hier het volledige programma van de avond

Het CCV

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) is een onafhankelijke stichting die partijen in het veiligheidsdomein en veiligheidsprofessionals helpt om Nederland veiliger en leefbaarder te maken. Kijk voor meer informatie op www.hetccv.nl.

Deel dit bericht