Feestelijke overhandiging PKVW-cheque in Breda

Winnaar ANWB-inbrakenquiz wint PKVW-cheque

Donderdagochtend in de Bredase ANWB-winkel ontving meneer Mannaert zijn PKVW-waardecheque van burgemeester Depla uit Breda. Mannaert was één van de vijf winnaars van de ANWB-inbrakenquiz. Hij vulde, samen met ruim 17.000 Kampioen-lezers, de quiz in en werd één van de gelukkige winnaars. Met de cheque, ter waarde van € 449, krijgt Mannaert een goedgekeurd Politiekeurmerk Veilig Wonen-pakket voor hang-en-sluitwerk om zijn woning te beveiligen. Van Hulten-Krol Bouwmanagement uit Breda is het erkende PKVW-bedrijf dat deze montage zal uitvoeren.

Samenwerking tussen de partijen

Burgemeester Depla: “Het is belangrijk en mooi te zien dat andere partijen zoals de ANWB, het CCV en het ministerie van Justitie en Veiligheid, naast de gebruikelijke groepen als politie en gemeente, samenwerken om het aantal inbraken te verlagen.” Deze campagne ontstond door samenwerking tussen ANWB, het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en het ministerie van Justitie en Veiligheid.

ANWB-inbrakenquiz

In het lezersmagazine Kampioen besteedde de ANWB aandacht aan inbraakbeveiliging, omdat je pas zorgeloos de weg op kunt, als je je woning veilig hebt achtergelaten. Deelnemers van de inbraakquiz moesten 12 plekken in een fictieve woning aanstrepen waardoor een inbreker makkelijk binnen zou komen. Zo lag er bijvoorbeeld een ladder in de tuin, stond de buitenverlichting niet aan en lagen waardevolle spullen in het zicht.  Naast de 12 fouten, moesten de Kampioen-lezers 11 vragen beantwoorden over inbraken.

Sloten vervangen

Ook attendeerde burgemeester Depla de aanwezigen op het volgende: “Het is goed om je huis na enige tijd of bij renovatie opnieuw te laten checken op veilige sloten”. Zo ook bij meneer Mannaert, de winnaar uit Breda. Zijn huis is in het verleden opgeleverd volgens het PKVW van toen, maar heeft inmiddels weer een nieuwe check nodig. Samen met Ton, van Van Hulten-Krol Bouwmanagement gaat er bekeken worden welke sloten vervangen kunnen worden van de PKVW-waardecheque.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Nu de wintertijd weer ingaat, wordt het ’s avonds eerder donker. In de maanden november tot en met februari vinden jaarlijks de meeste woninginbraken plaats. Een goedbeveiligde woning is belangrijk om de kans op een inbraak te verkleinen. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Kijk voor meer informatie op Politiekeurmerk.nl.

  • Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is in beheer van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.
  • BredaTV heeft een item gepubliceerd waar een toelichting gegeven wordt over de actie door de winnaar, de burgemeester van Breda, de ANWB en een PolitieKeurmerkbedrijf.
  • Op de foto van links naar rechts
    T. van Hulten (Van Hulten-Krol), M. Mannaert (winnaar), P. Depla (burgemeester Breda), S. Acquoij (ANWB), M. Korff de Gidts (het CCV)

Deel dit bericht