PKVW-bedrijf en gemeente bundelen krachten

PKVW-bedrijf en gemeente bundelen krachten in pilotproject

Elke gemeente heeft wijken waar meer woninginbraken plaatsvinden dan in andere wijken. Erkend PKVW-bedrijf Tegen Inbraak, werkt samen met gemeente Den Haag om dit probleem aan te pakken. Samen bundelden zij de krachten in een pilotproject: de gemeente biedt bewoners uit deze aandachtswijken de mogelijkheid om een penslot op kniehoogte bij te laten plaatsen. Hiermee wordt het inbrekers moeilijker gemaakt om binnen te komen.

Penslot op kniehoogte

Het plaatsen van een dergelijk bijzetslot op kniehoogte is één van de opties uit het PKVW-eisenpakket. Omdat een inbreker op kniehoogte het meeste kracht kan zetten, is dit doorgaans de meest zwakke plek van een deur. Voor een relatief laag tarief komt erkend PKVW-bedrijf Tegen Inbraak langs bij de bewoners die een brief hebben ontvangen van de gemeente en die gebruik willen maken van deze actie.

Inbraakmethode per wijk

De ene inbreker is de andere niet. Daarom adviseert het CCV aan elke gemeente eerst in kaart te brengen wat de meest voorkomende manier van inbreken (ook wel modus operandi genoemd) is per wijk, alvorens over te gaan tot een dergelijke regeling. Een lokaal, erkend PKVW-bedrijf kan hierin altijd adviseren.

Vind een erkend PKVW-bedrijf bij jou in de buurt.

Deel dit bericht