Infoavond Enkhuizen over woninginbraken

Nu de donkere dagen weer zijn begonnen, vindt de gemeente Enkhuizen het belangrijk om inwoners extra te informeren over het voorkomen van inbraak. De politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) geven daarom een presentatie met tips over het beveiligen van de woning tegen inbraak. Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 12 december van 19.15 tot 21.15 uur in De Nieuwe Doelen aan de Spoorstraat 2.

Aanhouding dankzij melding inwoners

Een groot deel van de aanhoudingen op heterdaad tijdens inbraken is door een melding van een inwoner. Door oog te hebben voor verdachte situaties in de buurt draagt iedereen bij aan het terugdringen van inbraken in Enkhuizen, stelt de gemeente. Tijdens deze bijeenkomst leren aanwezigen onder meer:

  • hoe ze een verdachte situatie herkennen
  • welke informatie belangrijk is voor de politie
  • hoe een inbreker denkt en werkt

Maatregelen tegen inbraak

Naast het melden van verdachte situaties in de buurt kunnen bewoners ook zelf maatregelen treffen om hun woning inbraakbestendiger te maken. Ze krijgen tips gedeeld over hoe ze dit kunnen bereiken. Bezoekers kunnen tijdens en na afloop van de bijeenkomst vragen stellen.

Aanmelden bijeenkomst inbraakpreventie

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar communicatie(at)sed-wf.nl of door te bellen met (0228) 360 100. Vermeld bij het aanmelden naam en het aantal deelnemers. Er is plek voor 100 inwoners. Aanmelden kan tot en met dinsdag 11 december, maar vol is vol! De eerste 50 aanmeldingen ontvangen ook een gratis Veilig wonen scan bij hun thuis van het CCV.

Programma:

19.15 tot 19.30 uur: inloop met koffie en thee
19.30 tot 20.15 uur: presentatie van de politie
20.15 tot 20.30 uur: vragen/pauze
20.30 tot 21.15 uur: presentatie van het CCV

Deel dit bericht