Wat levert veiligheidsscan VvE in Lelystad op?

Tijdens de Veilig Wonen Dag op 3 oktober  won de Vereniging van Eigenaren (VvE) van Residence De Meerkoet’ in Lelystad een Veiligheidsscan ter waarde van € 750,00. Hans Schelvis, preventieadviseur Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) ging bij VvE-voorzitter de heer Tulner langs om te kijken hoe het gebouw van binnen én buiten beveiligd is tegen inbraak. Hij kwam met enkele opvallende bevindingen.

“In de afgelopen jaren zijn er enkele pogingen tot inbraak geweest”, vertelt de heer Tulner. “Wij als VvE-bestuur hebben het thema inbraakbeveiliging dan ook hoog in het vaandel staan.” De VvE van het U-vormige complex in Lelystad was dan ook blij met het winnen van de schouw. “Ondanks onze investeringen en preventieve maatregelen heeft Hans Schelvis ons tóch nog nuttige tips en adviezen gegeven waar we zelf nog niet aan gedacht hadden”, vertelt de voorzitter.

Beveiligde entree is een must

Het belangrijkste advies van de PKVW-adviseur is: voorkom dat een onbevoegd persoon in één van de drie wooncomplexen binnenkomt en investeer in goed beveiligde entrees. “De afgelopen jaren hebben wij onze bewoners vooral gewezen op hun eigen verantwoordelijkheid voor hun woningen en bergingen”, aldus Tulner. “De visie van de ervaren PKVW-adviseur heeft onze ogen doen openen. Want als een inbreker al binnen het gebouw is, maken we het hem erg makkelijk om rustig op zoek te gaan naar zwakke plekken.” En omdat voorkomen beter dan genezen is, is het investeren in een goed beveiligde entree dus een must.

Op de vraag wat de VvE van Residence De Meerkoet gaat doen met het advies van de PKVW-adviseur, reageert de voorzitter: “We nemen alle overwegingen mee en stellen prioriteiten. Eind februari 2019 is de algemene ledenvergadering. Tijdens deze vergadering zullen wij een aantal opties presenteren en maken we met alle VvE-leden van het complex keuzes. Maar dat er iets gaat gebeuren, staat buiten kijf!”

Deel dit bericht