Eindhoven zet BuurTent in na overvallen

Naar aanleiding van enkele overvallen in Eindhoven besloot de gemeente op door politie aangewezen hotspots een gerichte actie te houden. Daarom werd zaterdag een zogenaamde BuurTent opgezet op het Belgiëplein. Hier kregen het winkelend publiek, winkeliers en buurtbewoners informatie over het voorkomen van overvallen en woninginbraken.

De Buurtent wordt opgezet in een straat waar recent een woningbraak of overval is geweest. In de BuurTent krijgen buurtbewoners informatie en voorlichting over het tegengaan van woninginbraken en overvallen. In Eindhoven werden folders uitgedeeld en bezoekers konden zelf proberen in te breken bij een slecht beveiligde deur. Ook konden mensen met via een virtual reality bril zelf een babbeltruc ervaren.

Naast het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) waren ook aanwezig:

  • de politie
  • het inbraakpreventieteam
  • stadstoezicht
  • de gemeente

Zaterdag 15 december is de BuurtTent aanwezig in winkelcentrum WoenselXL in Eindhoven van 12.00 tot 17.00 uur.

Deel dit bericht