CCV-adviseur: “Draai de deur op slot”

“Draai de deur op slot en laat bij de voor- en achterdeur licht branden.” Dit advies gaf Susanne Schat, adviseur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en van het Politiekeurmerk Veilig Wonen donderdag in het RTLNieuws van 18.00 uur.


Rond de kerstdagen is het aantal inbraken 2 keer zo groot als op een gemiddelde dag. Inbrekers zijn vaker actief, omdat bewoners dan langere tijd van huis zijn. Op een gewone dag waren er vorig jaar 166 inbraken, maar tijdens de kerstdagen is dit ruim 330 per dag. Dit blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars.

Gedupeerden inbraak

RTL interviewde ook 2 gedupeerden. Ze waren in Winterwijk waar tijdens de kerst 6 inbraken werden geteld op 1 dag. Ook spraken ze met Trijn Kriekjes uit Hoogeveen. Na een diner buiten de deur, trof zij een enorme ravage aan in huis. Dieven hadden een tuinbeeld door het raam gegooid. Volgens dochter Jolanda is het feit dat haar moeder de kozijnen op slot had gedaan, hun redding geweest. “De dieven hebben niets meegenomen, omdat ze niet binnen konden komen.”

Bron: RTLNieuws – Inbrekers slaan toe tijdens kerst

Deel dit bericht