600 woningen met Politiekeurmerk Veilig Wonen in Tilburg

De typische vooroorlogse wijken Groeseind en Rosmolen zijn de afgelopen 15 jaar geleidelijk getransformeerd tot gewilde wijken met in totaal ruim 600 (sociale) huur- en koopwoningen. De oude bebouwing is gesloopt en heeft plaatsgemaakt voor een nieuwbouwwijk met centraal een groot park, veel autoluwe straten en een grote verscheidenheid aan architectuur. De gemeente en de betrokken woningcorporaties hadden de uitdrukkelijke wens dat het project volgens de eisen van het PKVW gerealiseerd zou worden. PKVW-adviseur Timmer stond de partijen bij met advies en begeleiding en zorgde voor de uiteindelijke inspectie en certificatie van de woningen. “Een  project van deze omvang dat geheel wordt gebouwd volgens de eisen van het Politiekeurmerk komt sporadisch voor. Zowel de woningen als de openbare ruimte voldoen aan de PKVW-eisen. Alle woningen zijn uiteindelijk voorzien van het PKVW-certificaat.’’ <Lees meer>

Deel dit bericht