Stoomcursus PKVW voor schade-experts van Achmea

Schade-experts van verzekeraar Achmea verdiepten zich op woensdagochtend 6 februari in de beveiligingseisen conform het Politiekeurmerk Veilig Wonen.  CCV-adviseur Hans Schelvis verzorgde een workshop over de PKVW-eisen, gecertificeerd hang-en-sluitwerk en de ondersteunde rol van PKVW-bedrijven.

De schade-experts van Achmea hebben dagelijks te maken met schadeclaims als gevolg van woninginbraken. In hun rol van verzekeringsdeskundige proberen ze bij de beoordeling van schade aan huis de getroffen bewoners ook advies mee te geven over beveiliging. Ze gaven aan graag meer te weten te komen over de PKVW-eisen voor nieuwbouwwoningen, veel gebruikte inbraakmethodes als cilindertrekken en welk advies ze verzekerden kunnen geven over woningbeveiliging volgens de eisen van het PKVW.

Waardevolle feedback

Hans Schelvis schetste aan de hand van voorbeelden het verschil tussen beveiliging volgens het Bouwbesluit en PKVW en nam zijn toehoorders mee langs het nut van de SKG-sterrenwijzer en de noodzaak van gecertificeerd hang-en-sluitwerk. De enthousiaste aanwezigen kijken terug op een leerzame bijeenkomst met veel interactie en over en weer waardevolle feedback.

Verlengstuk

Voor zowel verzekerden als verzekeraar is het immers van belang om herhaling van woninginbraak zoveel mogelijk te voorkomen. Schelvis wees de schade-experts op de ondersteunde rol daarbij van PKVW-bedrijven. “Zij zijn uw verlengstuk naar de door inbraak getroffen verzekerde.’’

Wil je meer weten over ons aanbod aan PKVW-trainingen en -opleidingen? Lees hier meer of neem contact met ons op.

 

Deel dit bericht