Gemeente bepalende schakel bij succes PKVW

Gemeente bepalende schakel bij succes PKVW

Het aantal woningen per gemeente dat is uitgerust met een Politiekeurmerk Veilig Wonen-certificaat verschilt enorm. “Gemeenten hebben een veel grotere invloed op dit aandeel dan ze zelf vaak doorhebben”, zegt CCV-adviseur Susanne Schat in het eerste van een serie artikelen over PKVW en inbraakbeveiliging in vakblad Raam en Deur.

Veel gemeenten hebben de afgelopen jaren veilig wonen op de politieke agenda gezet en initiatieven ontwikkeld om inwoners bewust te maken van het belang van goede inbraakbeveiliging. “Vast staat wel dat gemeentebesturen echt een bepalende schakel zijn voor het PKVW. Veel meer dan veel bestuurders zich realiseren”, aldus Schat, die samen met collega’s gemeenten adviseert over noodzaak en aanpak van meer woningen met PKVW.

Woningcorporaties

Behalve gemeenten spelen ook woningcorporaties een belangrijke rol bij gecertificeerde inbraakbeveiliging van woningen. Zo kiezen sommige corporaties ervoor het Politiekeurmerk Veilig Wonen op te nemen in hun nieuwbouw- en renovatieprojecten.

 

Deel dit bericht