De vernieuwing van de handboeken met de richtlijnen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is in volle gang. De bouwsector staat daarbij centraal. Doel is meer gebruiksgemak voor alle betrokken partijen. De nieuwe PKVW-handboeken worden volgens de planning in het najaar gepubliceerd.

Eisenpakket

Het eisenpakket van het Politiekeurmerk om woningen inbraakwerend te maken, is door de jaren heen behoorlijk ingewikkeld geworden. Niet alle uitzonderingen zijn in regels vast te leggen zonder dat de materie gecompliceerd wordt. De bedoeling is dan ook dat de nieuwe PKVW-handboeken meer dan voorheen uitgaan van de vakkennis en expertise van aannemers, PKVW-bedrijven, projectontwikkelaars en woningcorporaties.

Handzaam overzicht

Het Politiekeurmerk wordt toegepast door een grote diversiteit aan partijen. Van woningeigenaar tot gemeente. Deze groepen zijn op zoek naar gerichte informatie over het PKVW. Een aannemer wil bijvoorbeeld snel weten wat hij moet doen om een project op te leveren volgens de eisen van het Politiekeurmerk. PKVW-experts uit alle disciplines bundelen momenteel in werkgroepen kennis en ervaring om met een vernieuwd eisenpakket te komen. Meer gebruiksgemak van de handboeken in de praktijk staat daarbij voorop.

Planning

 • Januari – mei: werkgroepen met vertegenwoordigers uit de branches, PKVW-bedrijven en -adviseurs nemen de huidige eisen onder de loep.
 • Mei:
  – wijzigingsvoorstellen naar werkgroep Kwaliteitsbeheer PKVW
  – bespreken wijzigingsvoorstellen met ministerie van JenV, woningcorporaties, projectontwikkelaars etc.
  – publicatie op politiekeurmerk.nl
 • Juni: definitief maken van wijzigingsvoorstellen
 • Juni – september: redactionele werkzaamheden, vormgeving en drukwerk
 • 3e kwartaal 2019: publicatie van de nieuwe PKVW-handboeken voor nieuwbouw en bestaande woningen.

 

Wil je meer informatie?

Stuur dan een e-mail aan de PKVW-helpdesk.

 

Deel dit bericht