PKVW-bouwadviseur spijkert studenten bij

PKVW-lessen voor bouwers van de toekomst

Wat komt er allemaal kijken bij goede inbraakpreventie? Studenten Bouwkunde van het ROC Nijmegen kregen het in 2 gastlessen uitgelegd. Aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden spijkerde PKVW-bouwplanadviseur Rogier Timmer de bouwers van de toekomst onder meer bij over inbraakbeveiliging volgens het Politiekeurmerk.

“Het gaat om jonge mensen die het later gaan maken in de bouw. Letterlijk en figuurlijk,” zegt Timmer. “Het is mooi dat ze nu meer weten over het Bouwbesluit en de richtlijnen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Door te beginnen bij de basis, de mensen die na hun opleiding aan de slag gaan bij bijvoorbeeld aannemersbedrijven, woningcorporaties, storingsdiensten of als zelfstandig timmerman of metselaar, pluk je daar later de vruchten van op het gebied van inbraakpreventie.”

Link met de praktijk

Timmer behandelt in zijn lessen de regelgeving, maar wijst de studenten ook op het belang van goedgekeurde beveiligingsmaterialen. “Dat beklijft het best als je de link legt met de praktijk”, zegt Timmer, die ook regelmatig lesgeeft aan architecten in opleiding en de HZ University in Middelburg. “Zo vraag ik de studenten bijvoorbeeld om thuis foto’s te maken van hang-en-sluitwerk en andere beveiligingsmaatregelen, en daarbij te noteren wat er wel en niet klopt.”

Meer weten over gastlessen voor onderwijsinstellingen? Neem dan contact op met PKVW-bouwplanadviseur Rogier Timmer.

Deel dit bericht