Ga niet in zee met malafide slotenmakers

Wie per ongeluk de deur achter zich dichttrekt, maar de sleutels vergeet, kan voor een onaangename verrassing komen te staan. Namelijk een buitengewoon hoge rekening voor het openmaken van de deur en vervangen van het slot. Vrijdag 26 april jl. aandacht voor dit onderwerp in het programma Meldpunt van Omroep Max. Slotenmakers maken misbruik van de situatie en rekenen te hoge prijzen.

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid hoort vaker klachten over slotenmakers die bizarre prijzen rekenen en zich intimiderend gedragen tegenover klanten. In de studio is Daniëlle Ohler van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid een van de gasten. Zij vertelt hoe je kunt voorkomen dat je slachtoffer wordt van een malafide slotenmaker.

Dit kun je doen

  • Zet een telefoonnummer van een erkend Politiekeurmerk Veilig Wonen-slotenmaker in je telefoon
  • Ga je op Google zoeken naar een slotenmaker bij jou in de buurt? Doe dan geen zaken met de eerste (betaalde!) resultaten
  • Onverhoopt toch opgelicht? Meld het bij de politie, Consuwijzer en bij fraudehelpdesk.nl

Bekijk de uitzending

 

 

Deel dit bericht