Grote toeloop op ‘Vakman’ na tv-uitzending over slotenoplichters

Vakman, het overzicht van gekwalificeerde bedrijven, waaronder inbraakbeveiligingsbedrijven, wordt druk bezocht. De toeloop op de website van het CCV steeg aanzienlijk na de uitzending van het Omroep Max-programma Meldpunt over oplichting door malafide slotenmakers op vrijdag 26 april.

In de tv-uitzending legde adviseur Daniëlle Ohler van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) uit hoe je kunt voorkomen dat je slachtoffer wordt van een malafide slotenmaker. “Zet het nummer van een erkende Politiekeurmerk Veilig Wonen-slotenmaker in je telefoon. Zo heb je in geval van nood altijd een betrouwbare vakman bij de hand.”

Wie per ongeluk de deur achter zich dichttrekt, maar de sleutels vergeet, kan voor een onaangename verrassing komen te staan. Namelijk een buitengewoon hoge rekening voor het openmaken van de deur en vervangen van het slot. Malafide slotenmakers maken misbruik van de situatie en rekenen veel te hoge prijzen, zo was te zien in de uitzending van Meldpunt.

Het CCV hoort vaker klachten over slotenmakers die bizarre prijzen rekenen en zich intimiderend gedragen tegenover klanten. Ga je op Google zoeken naar een slotenmaker bij jou in de buurt? Doe dan geen zaken met de eerste (betaalde!) resultaten.

Bekijk het overzicht van erkende bedrijven.

Deel dit bericht