Doe mee aan European Focus Day!

Laat jouw droomvakantie niet veranderen in een nachtmerrie! Dat is de boodschap van de eerste European Focus Day op 19 juni. Doel is om de toename van het aantal woninginbraken tijdens de zomervakantie breed onder de aandacht te brengen. Dat lukt het best met zoveel mogelijk plaatselijke activiteiten op het gebied van inbraakpreventie. Doe ook mee en meld je activiteit hier aan!

Europa tegen inbraak

Op European Focus Day on Domestic Burglary wordt in heel Europa aandacht besteed aan de preventie van woninginbraken. De dag is een initiatief van het Europese netwerk voor criminaliteitspreventie (EUCPN). De politie, gemeenten, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid en het ministerie van Justitie en Veiligheid organiseren de activiteiten in Nederland.

Focus op zomervakantie

De focus is gericht op de zomervakantie. In die periode is jaarlijks sprake van een toename van het aantal woninginbraken omdat veel mensen langere tijd van huis zijn. Doel is op 19 juni met zoveel mogelijk activiteiten door gemeenten, politie en andere partners maximale aandacht te geven aan het voorkomen van woninginbraak. Denk aan veilig wonen scans, voorlichtingsbijeenkomsten over inbraken, promotie van buurtpreventie, flyeren en extra controles op ‘hotspots’.

Meedoen of meer weten?

Ga naar www.europeanfocusday.nl en meld je activiteit aan. Samen maken we Nederland inbraakvrij!

 

Deel dit bericht