CCV met HIC-tent en hackers op de Landelijke Veiligheidsdag

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) is weer aanwezig op de Landelijke Veiligheidsdag. Deze wordt gehouden op zaterdag 25 mei van 10.00 tot 17.00 uur op de pleinen in het centrum van Almere. Het hoofdthema is cyberveiligheid.

Het CCV staat met 2 tenten op het Forum. In de High Impact Crimes-tent kunnen mensen terecht voor alle informatie over het voorkomen van inbraak. Er is een kastenwand waar zaken als flipperen en hengelen kunnen worden uitgeprobeerd. Ook kunnen bezoekers meer te weten komen over het belang van goede verlichting en hoe je woningen inbraakwerend maakt met sloten en andere maatregelen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Verder kom je erachter welke maatregelen je kunt nemen om inbrekers te weren tijdens je vakantie.
Cyberveiligheid

Cyberveiligheid

Een groepje hackers komt langs in de andere tent van het CCV. Deze ethische hackers kunnen al je vragen over cyberveiligheid beantwoorden. Ook kunnen ze checken of je smartphone of laptop wel goed beveiligd is. Op de Landelijke Veiligheidsdag geven verder diverse landelijke en regionale hulpdiensten demonstraties. Het evenement is gratis toegankelijk.

De Landelijke Veiligheidsdag wordt om 12.00 uur in tent voor genodigden officieel geopend door burgemeester Weerwind van Almere. Hij ontvangt hier ook minister Grapperhaus en CCV-directeur Patrick van den Brink, die presentator is van het programma in de VIP-tent. De groep loopt ’s middags over de informatiemarkt. Meer informatie op veiligheidsdag.nl

De gemeente Almere is al jaren een samenwerkingspartner van het CCV als het gaat om het verlagen van het aantal inbraken in de stad. Lees er hier meer over.

Deel dit bericht