Zomercampagne inbraakpreventie

Zomercampagne Politiekeurmerk Veilig Wonen - PKVW

De zomerperiode is aangebroken.  In deze tijd slaan inbrekers graag hun slag, omdat bewoners vaak lange tijd van huis zijn of tijdens een dagje weg hun woning niet goed afsluiten. Uit cijfers van de verzekeraars blijkt dat het aantal inbraken tijdens de vakantieperiode aanzienlijk stijgt. Gelukkig is er veel aan te doen om een woninginbraak te voorkomen.
Het ministerie van Justitie en Veiligheid helpt inwoners bij de bewustwording van het risico dat zij lopen.

Bewoners

Bewoners kunnen zelf heel veel doen om een woninginbraak te voorkomen. Bekijk onze pagina met preventietips en kom te weten wat je zelf kunt doen om een inbraak te voorkomen en leer over hoe inbrekers te werk gaan. Want: dagje weg = deur op slot!

Gemeenten

Speciaal voor de gemeenten zijn er video’s en zomercampagnematerialen beschikbaar om de bewustwording te stimuleren.

Meer weten? Neem contact op met CCV-adviseur Susanne Schat

Deel dit bericht