Afhankelijk van een sleutelkluisje? Lees dit!

Het kan zomaar gebeuren: van de ene op de andere dag is er zorg aan huis nodig. Voor jou of misschien voor je ouders. Hoe je de zorgverlener binnen moet laten is een complex vraagstuk waar hele mooie (elektronische en digitale) oplossingen voor zijn.

Sleutelkluisje

Het kan zijn dat de zorgorganisatie vraagt om een sleutelkluisjes op te hangen. De zorgverlener kan het kluisje openen met een code of een app bijvoorbeeld. In het kluisje zit de sleutel van de woning opgeborgen waar hij of zij mee binnenkomt. Als uit het totale aanbod van toegangssystemen wordt gekozen voor een sleutelkluisjes. Houd dan rekening met een paar dingen:

  1. Neem altijd een gecertificeerd kluisje. Deze voldoen aan de juiste inbraakwerendheidsklasse.
  2. Hang een kluisje indien mogelijk uit het zicht. Als een kluisje aan de gevel hangt, zegt dat iets over de kwetsbaarheid van de bewoner.
  3. Er bestaat ook een gecertificeerd sleutelkluisje dat verborgen zit in het handvat.

Andere toegangssystemen

Er zijn veel andere toegangssystemen beschikbaar op de markt. Echter, om tot een  keuze te kunnen komen, spelen wensen en (financiële) mogelijkheden van de zorgaanbiedende partij, de woningcorporatie, bewoner en mantelzorgers ook een rol. Overleg daarom altijd met alle partijen om tot een goede oplossing te komen. Komt het niet tot een andere oplossing dan een sleutelkluis? Geen probleem, maar kies wel  voor je eigen veiligheid en dus voor een gecertificeerde sleutelkluis.

Deel dit bericht