Politiekeurmerk Veilig Wonen in schijnwerpers bij Opsporing Verzocht

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen houdt inbrekers buiten. Dat blijkt eens te meer uit de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 3 september. Drie inbrekers dropen af nadat ze minutenlang hadden geprobeerd in te breken met een koevoet bij een woning in Krimpen aan den IJssel. Het geluk van de bewoners: hun ramen en deuren waren beveiligd met sloten die voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Ook een poging bij een woning in de buurt twee dagen later had geen succes. Opnieuw troffen ze sloten met het PKVW, die niet open te krijgen waren.

“Er is één ding waar inbrekers een ontzettende hekel aan hebben en dat is als het lang dreigt te duren om binnen te komen”, aldus presentatrice Anniko van Santen in de uitzending. “Dus als u er de kans voor heeft: kijk of u uw woning kunt beveiligen volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen.”

Het kost inbrekers veel meer tijd om een woning met een Politiekeurmerk binnen te komen. De beveiligingsmaatregelen volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen – waar gecertificeerd hang-en-sluitwerk een wezenlijk onderdeel van uitmaakt, maar ook goede verlichting en het juist gebruik ervan  – zorgen ervoor dat een inbreker zeker drie minuten de tijd nodig heeft om binnen te komen. Een inbreker slaat een woning met het Politiekeurmerk daarom liever over.

Wil je ook het het PKVW-certificaat Veilige Woning? Neem dan contact op met een erkend PKVW-bedrijf bij jou in de buurt.

 

 

 

Deel dit bericht