PKVW-informatiewagen op Veiligheidsdag in Amersfoort

Amersfoort bindt op zondag 22 september de strijd aan met inbrekers. Bezoekers van het druk bezochte dorpsfeest in de wijk Hoogland krijgen van gemeente, politie, brandweer en andere hulpverlenende instanties op het speciale Veiligheidsplein informatie en tips over veiligheid. De Informatiewagen Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is aanwezig voor laagdrempelig advies over inbraakpreventie.

Als inbrekers ergens een hekel aan hebben, is als het lang duurt om een woning binnen te komen. De beveiligingsmaatregelen volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen – onder meer goedgekeurd hang-en-sluitwerk en goede verlichting – zorgen ervoor dat een inbreker zeker drie minuten de tijd nodig heeft om binnen te komen. Een inbreker slaat een woning met het Politiekeurmerk daarom liever over.

Goed afsluiten

Maar wat houden die maatregelen precies in? Op het Veiligheidsplein kunnen bezoekers bij de PKVW-informatiewagen voorbeelden bekijken van goedgekeurd hang-en-sluitwerk. Ook zijn veel brochures beschikbaar over inbraakpreventie en veilig wonen. Een PKVW-adviseur demonstreert veel voorkomende inbraakmethoden als ‘flipperen’ en cilindertrekken én geeft bewoners tips en advies over hoe ze dit kunnen voorkomen. Het begint allemaal met goede sloten, maar even belangrijk is het juiste gebruik ervan. Goed afsluiten houdt de inbreker buiten!

Wil je ook de PKVW-informatiewagen inhuren voor een evenement? Neem voor meer informatie contact op met adviesbureau Alma.

Bekijk het programma van de informatiewagen voor de komende tijd.

Deel dit bericht