Nieuwe PKVW-handleidingen zijn bijna klaar

De nieuwe handleidingen Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) voor Nieuwbouw en Bestaande Bouw zijn bijna klaar. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) – eigenaar van het PKVW – legt momenteel de laatste hand aan de handleidingen, die de handboeken vanaf 1 oktober vervangen.

Actuele handboeken PKVW

PKVW-experts uit alle disciplines, waaronder PKVW-bedrijven, hebben de eisen tegen het licht gehouden en waar mogelijk vereenvoudigd. Meer gebruiksgemak van de handleidingen in de praktijk stond daarbij voorop. De vernieuwde PKVW-handleidingen bieden een actueel en overzichtelijk pakket van beveiligingsmaatregelen, dat aansluit bij de meest voorkomende inbraakmethoden. De nieuwe handleidingen dragen bij aan het behoud van een krachtig Politiekeurmerk Veilig Wonen: hét instrument om woninginbraken tegen te gaan.

Informatiebijeenkomsten voor PKVW-bedrijven

Het Centrum voor Beveiliging en Veiligheid (CB&V) organiseert vanaf donderdag 19 september 6 informatiebijeenkomsten in het land om PKVW-bedrijven op de hoogte te brengen van de belangrijkste wijzigingen in de handleiding Politiekeurmerk Veilig Wonen voor Bestaande Bouw.

De informatiebijeenkomsten worden gehouden op de volgende data en locaties:

  • Donderdag 19 september: SKG-IKOB – Geldermalsen
  • Vrijdag 20 september: Destil – Tilburg
  • Dinsdag 24 september: Safe – Barendrecht
  • Donderdag 26 september: Zizo – Meppel
  • Dinsdag 1 oktober: Ami – Lomm
  • Vrijdag 4 oktober: Mercuur Bouw – Purmerend

Meer informatie over de informatiebijeenkomsten is hier te vinden. Voor vragen over de nieuwe handleidingen Politiekeurmerk Veilig Wonen:
pkvw@hetccv.nl

Deel dit bericht