Handleiding Bestaande Bouw is klaar

De nieuwe handleiding Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) voor Bestaande Bouw is klaar. PKVW-bedrijven kregen op 6 bijeenkomsten in het land een presentatie over de nieuwe handleiding en de belangrijkste wijzigingen. Ook benieuwd naar de nieuwe instructies die het nog eenvoudiger maken om woningen te beveiligen volgens het PKVW? Download de handleiding voor bestaande bouw

De handleiding PKVW voor Nieuwbouw is in de afrondende fase en is binnenkort ook beschikbaar. De handleidingen PKVW, die vanaf 1 oktober de handboeken uit 2015 vervangen, bieden een actueel en overzichtelijk pakket van beveiligingsmaatregelen, dat aansluit bij de meest voorkomende inbraakmethoden.

Beknopter overzicht van de PKVW-eisen

De nieuwe handleidingen geven een beknopter overzicht van de PKVW-eisen voor woningen en wooncomplexen. Zo ziet een aannemer of PKVW-bedrijf in één oogopslag welke beveiligingsmaatregelen – zoals gecertificeerd hang-en-sluitwerk en goede verlichting – nodig zijn om het Politiekeurmerk te krijgen.

Handleiding voor gemeenten

De eisen voor Stedenbouwkundige randvoorwaarden en Openbare ruimte, onderdeel van het PKVW-certificaat Veilige Wijk Nieuwbouw, zijn komen te vervallen. Deze worden opgenomen in de Handleiding voor gemeenten, die later dit najaar verschijnt.

Informatiebijeenkomsten

Het Centrum voor Beveiliging en Veiligheid (CB&V) organiseerde de afgelopen 2 weken 6 informatiebijeenkomsten in het land om PKVW-bedrijven op de hoogte te brengen van de belangrijkste wijzigingen in de handleiding Politiekeurmerk Veilig Wonen voor Bestaande Bouw. Op vrijdag 4 oktober is de laatste informatiemiddag in Purmerend.

Deel dit bericht