Way2Web ontwikkelt applicatie voor Politiekeurmerk Veilig Wonen

Way2Web Software gaat voor het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) een applicatie ontwikkelen om de beveiliging van woningen te verbeteren en te vereenvoudigen.

De applicatie ontsluit grote hoeveelheden data over beveiligingsproducten, zoals gecertificeerd hang- en-sluitwerk, waarmee een woning kan voldoen aan de eisen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Beveiligingsadviseurs, installateurs, maar ook bewoners hebben daarmee online toegang tot oplossingen die bijdragen aan inbraakpreventie en sociale veiligheid. Het CCV kan met deze applicatie gecertificeerde producten eenvoudig realtime updaten.

De applicatie gaat naar verwachting in het eerste kwartaal van 2020 live. In een vervolgtraject wordt een online scan ontwikkeld waarmee een bewoner zelf ziet hoe en bij welke leverancier hij een keurmerk kan krijgen. Daarnaast wordt het certificeringsproces geautomatiseerd zodat de beveiligingsadviseur/installateur sneller kan werken.

Over Way2Web
Way2Web Software uit Utrecht ontwikkelt innovatieve applicaties voor klanten die een beslissende stap voorwaarts willen zetten door volop gebruik te maken van de kansen die digitalisering biedt. Wij noemen dat: next level software. Bij Way2Web werken 30 specialisten in 4 ontwikkelteams. Het bedrijf is als een van de weinige uit haar branche ISO 27001 en NEN  7510 gecertificeerd.

Over CCV en het Politiekeurmerk
Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) is een onafhankelijke stichting die werkt aan een veilig en leefbaar Nederland met kennis, advies en instrumenten. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een veiligheidsinstrument dat bijdraagt aan sociale veiligheid in en rond woningen, wooncomplexen, buurten en wijken. Woningen met het PKVW hebben tot 80 procent minder kans op een inbraak.

bron: sprout.nl

 

Deel dit bericht