Woningcorporatie is successleutel bij Safe Beveiliging

Medewerkers Safe Beveiliging Barendrecht

Bij Safe Beveiliging is woningcorporatie sleutel tot succes

De naam zegt het al: bij Safe Beveiliging draait het om beveiliging. Als ik het Barendrechtse pand binnenstap, zie ik aan mijn rechterhand allerlei sloten, cilinders en deurklinken aan de muur hangen. Netjes. Gecentreerd. Overzichtelijk. Het voelt hier veilig en betrouwbaar vanaf de eerste minuut dat ik binnenstap.

753 woningen veiliger gemaakt door Politiekeurmerk

Dat ik op bezoek kom, heeft een reden. Safe Beveiliging heeft maar liefst 753 woningen in 2019 beveiligd volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Daarom kom ik vanochtend de medewerkers iets lekkers overhandigen. Martin, operationeel manager en ‘manusje-van-alles’ zoals hij het zelf noemt, roept de collega’s erbij die die dag op kantoor zijn. Ik proef gelijk de gezellige sfeer bij deze vertrouwde club.

Betrouwbaarheidsfactor

Wanneer ik aan Silvester en Michael vraag hoe lang ze hier al werken, antwoordden ze “3 weken” en “1,5 jaar” . Michael, hun ‘junior verkoper met de grootste babbel’ begon als stagiair en is inmiddels in dienst als één van de jongste werknemers.

Dát vind ik nou zo leuk aan dit bedrijf. De gemoedelijke sfeer heeft niet direct te maken met hoe lang medewerkers hier al werken, maar meer met de oprechte betrouwbaarheidsfactor die hier in de lucht hangt.

Top 2 in 2019 aantal PKVW-certicaten Bestaande Bouw

Safe logo

Ik heb kleine Politiekeurmerk-tompoucen voor ze meegebracht om hun top 2-plaats te vieren. Daarom vraag ik of ik een kiekje van de medewerkers mag schieten. Ze staan nog niet helemaal klaar, maar dat levert juist een spontane foto op.

Wat is hun sleutel tot succes?

Onder het genot van koffie en de Politiekeurmerk-taartjes praat ik met de collega’s over het succes bij Safe. Want hoe komt het dat zij zoveel PKVW-certificaten in de Bestaande Bouw hebben kunnen uitgeven?

Samenwerking met woningcorporaties

De sleutel tot succes zijn de woningcorporaties. Al jaren werkt Safe met Rotterdamse corporaties samen zoals Woningbouwvereniging Portugal en Wooncompas. Dat werpt zijn vruchten af. Een Politiekeurmerk-certificaat verliest na 10 jaar zijn geldigheid. Daarom schakelden de corporaties Safe opnieuw in om woningen uit meerdere complexen te hercertificeren.

Complexe(n) planning

Safe Beveiligingsmateriaal

Dat lijkt me logistiek een complexe puzzel. En dat beaamt Larissa. Zij is de planningskoningin binnen deze grotendeels mannelijke club. Hoe zij dit aanpakt? “De meeste mensen werken natuurlijk overdag. Dus de techniek die ik gebruik om een goede planning te maken, is vooral begrip tonen en even een praatje maken. Soms is de bewoner er oké mee als zijn buurman de deur opent voor onze monteurs. En dat helpt de flinke puzzel in stukjes op te lossen.”

Van buiten- naar binnendienst

Lex, sinds 2 jaar projectbegeleider, loopt in totaal 14 jaar bij Safe rond. Jarenlang als monteur met de handen in de klei, maar tegenwoordig als overkoepelende begeleider op korte en lange projecten. Zijn kennis en technische ervaring is voor hem een groot voordeel om zijn werk secuur te doen. “De essentie van beveiligen blijft hetzelfde, maar toch is elke dag anders. Dat maakt het werk voor mij zo leuk en afwisselend.”

Veiligheid en het Politiekeurmerk

Veiligheid en het Politiekeurmerk leven enorm binnen de woningcorporaties. Zij zorgen preventief voor goed hang-en-sluitwerk bij hun woningen. Daar schakelen ze Safe op tijd voor in. En dát is hun sleutel tot succes.

Op naar 1.000 PKVW-certificaten

Ik geef de medewerkers een hand, schiet nog wat foto’s van hun showroom en zeg gedag tegen Michael (op de foto 2e van links). Deze toegewijde kerel ziet mij volgend jaar graag terug, laat hij mij weten. “Maar dan wel met een grotere taart, omdat we dan de 1.000 PKVW-certificaten hebben aangetikt.”

Wat een gedrevenheid! Tot volgend jaar dan?

De medewerkers van Safe Beveiliging in Barendrecht

Deel dit bericht