Streefkerk Sluitwerk: het Politiekeurmerk is mijn brood

Jan-Bernard Streefkerk Sluitwerk Lexmond

In de werkplaats van Streefkerk Sluitwerk Lexmond zie ik Jan-Bernard ijverig in de weer met zijn beveiligingsmateriaal. Vol bewondering stap ik binnen. Omdat hij een BV is zonder personeel, is het des te meer bijzonder dat hij op nummer 3 staat met het aantal woningen dat hij in 2019 beveiligd heeft volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Maar liefst 749 stuks.

3 huizen per werkdag

Zijn vrouw Diana– ‘we wonen om de hoek’ – komt voor de gelegenheid langs. Ze fotografeert ons, terwijl ik hem feliciteer met zijn prestatie. En dan vuur ik gelijk wat vragen op hem af. Hoe kan hij in zijn eentje 749 woningen volgens het PKVW beveiligen? Dat is ongeveer 3 woningen per werkdag. En wat betekent het Politiekeurmerk voor hem?

Politiekeurmerk = mijn brood

Jan-Bernard aan het werk in zijn werkplaats bij Streefkerk Sluitwerk in Lexmond

Op die laatste vraag, antwoordt hij zonder nadenken: “Mijn brood. Zonder het Politiekeurmerk zou ik simpelweg geen brood, of althans een stuk minder brood, op de plank verdienen.” Je ziet dat Jan-Bernard trots is op het PKVW, want zijn kantoor ademt het keurmerk. Niet alleen door de ingelijste certificaten, maar ook door zijn nieuwe PKVW-jas die nonchalant over zijn werkstoel hangt.

Van administratie tot montage

Terug naar die 749 woningen. Hoe kreeg hij dat voor elkaar? “Ik mag dan wel geen vast personeel hebben, ik doe het niet volledig alleen. Met grote regelmaat schakel ik mijn vaste ZZP’er Iwan in.” Jan-Bernard mag dan bescheiden zijn, na wat doorpraten merk ik dat het complete reilen en zeilen door hemzelf gedaan wordt. Van administratie tot inkoop en van klantcontact tot de montage.

IJzersterke band met klant

Hij startte bijna 20 jaar geleden zijn eigen bedrijf Streefkerk Sluitwerk in Lexmond. Inmiddels heeft hij dan ook een hoop klanten. “Relatiebeheer en een beetje geluk hebben, zijn voor mij de succesfactoren geweest voor dit aantal PKVW-certificaten.” Hij vertelt me dat hij ruim 14 jaar samenwerkt met de hoofdaannemers bij woningcorporatie Woonstad. En dat resulteert in een ijzersterke band. “Als ze mij vannacht om 3 uur bellen, dan ga ik er gelijk heen. Zo werkt dat als je goed contact hebt met elkaar. Doe je werk goed en kom je woord na, dan win je het vertrouwen van je klant. Dat is voor mij de essentie van dit vak.”

Advies inwinnen bij CB&V
Sleutels Politiekeurmerk Veilig Wonen

En wat als Jan-Bernard het antwoord niet weet op een bijzondere beveiligingssituatie? “Soms heb je een grijs gebied wat wel/niet kan. En dan stagneert het werk even. Ik schakel dan gelijk het advies van CB&V in, zodat ik weer verder kan.” Met bijna 750 certificaten in 1 jaar, heeft Streefkerk Sluitwerk logischerwijs te maken met steekproeven en audits. Dus komt Erik Peeters van CB&V regelmatig langs. “CB&V is voor mij net als met de klant: ik vind het belangrijk goed contact met hun te hebben en te werken aan onze relatie.”

Grote bewondering

Jan-Bernard is een bescheiden en betrouwbare vakman. Dat merk je gelijk in het gesprek, maar ook in zijn doen en laten. Maar liefst 749 woningen beveiligde hij in 2019 in de Bestaande Bouw volgens het Politiekeurmerk. Ik kan daar alleen maar grote bewondering voor hebben.

Deel dit bericht