Destil leidend in het veiliger maken van bestaande woningen

Is Destil een erkend PKVW-bedrijf? Ja dat is Destil. En hoe! Als groothandel voor bouw en industrie hebben zij naast kennis van het implementeren van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) in nieuwbouwprojecten ook expertise in huis om bestaande woningen volgens het keurmerk te beveiligen. Dat dat echt een andere tak van sport is, legt Destil graag uit.

Rogier Timmer is dé PKVW-man

Tilburg is de thuisbasis van het hoofdkantoor van Destil waar ik word ontvangen door Rogier Timmer. Als PKVW-bouwplanadviseur begeleidt hij voornamelijk de grotere nieuwbouw- en renovatieprojecten. Dat verklaart dat Destil met 1620 certificaten de toppositie pakt in de onderlinge ’strijd’ om welk bedrijf de meeste bestaande woningen beveiligde in 2019. “Wij begeleiden voornamelijk de grote nieuwbouwprojecten, waarbij Destil meteen hang-en-sluitwerk kan leveren”, verklaart Timmer.

Wij feliciteren hem met zijn resultaten in de bestaande bouw waar Destil het dus ook zichtbaar goed doet.

Als je aan de slag gaat, neem het Politiekeurmerk dan altijd mee in je plannen

“Het Politiekeurmerk Veilig Wonen mag eigenlijk in geen enkel bouwproject ontbreken. Of het nu gaat om een enkele woning, een renovatie- of nieuwbouwproject. Als je aan de slag gaat, neem het Politiekeurmerk dan meteen mee. Dan zit je veilig en als je het vanaf het begin af aan meeneemt in je plannen, dan kost het bijna niets”, vertelt Timmer. Destil ziet het als de normaalste zaak van de wereld, maar toch is dit een enorme prestatie.

1620 bestaande woningen veiliger in 2019 door Destil

Dat er 1620 woningen veiliger zijn gemaakt door Destil is benoemenswaardig, dus zeker ook ‘bloemenswaardig’. Met gepaste trots neemt Timmer het boeket in ontvangst. Hoe hij dat beveilgen doet? Zodra een woningcorporatie of ontwikkelaar aangeeft dat zij het Politiekeurmerk willen integreren in hun renovatieplannen, springt hij in de auto. Adviseren doet hij kosteloos, zolang de benodigde producten dan maar wel afgenomen worden bij Destil. “Dat is nou eenmaal onze werkwijze. De klanten krijgen gegarandeerd de juiste beveiligingsmaatregelen geleverd en Destil ziet erop toe dat het allemaal conform de eisen van het Politiekeurmerk gebeurt”.

Lees hier over een project dat door Rogier is begeleid

Deel dit bericht