Draaiende motor achter het Politiekeurmerk 

Werkgroep Kwaliteitsbeheer Politiekeurmerk

Paul van Weelden, beveiligingsvakman in hart en nieren, viert binnenkort het 20-jarig bestaan van zijn eigen bedrijf P-WORKS beveiliging. Vanaf mei 2020 vertegenwoordigt hij de Politiekeurmerk-bedrijven in de Werkgroep Kwaliteitsbeheer. “Het Politiekeurmerk is een ijzersterk merk en de PKVW-bedrijven zijn de motor hiervan. Ik doe er alles aan om dat zo te houden.”  

Gegrepen door het materiaal 

Het klinkt bijna als een sprookje: Paul plaatste 20 jaar geleden een bijzetslot in zijn voordeur en was direct gegrepen door de robuustheid van het materiaal. “Ik was zo onder de indruk van de stevigheid, dat ik iedereen wilde vertellen dat beveiliging beter kon.” En zo geschiedde. Hij startte zijn eigen bedrijf P-WORKS beveiliging op, volgde de opleiding tot preventieadviseur en werd in 2003 een erkend Politiekeurmerk Veilig Wonen-bedrijf. Ook behaalde hij alle diploma’s en certificaten die er op het beveiligingsgebied te halen zijn (NBR 3 min, NBR 5 min, TBMB, MBV en TBV). 

Meerwaarde voor PKVW-bedrijven 

Waarom meldde Paul zich aan voor de Werkgroep en waar wil hij zich voor inzetten? “Soms worden er besluiten genomen voor de PKVW-bedrijven, waarvan wij niet altijd snappen waarom ze genomen worden. Ik wil me ervoor hard maken dat er een goede afweging gemaakt wordt en dat nieuwe regels ook echt van meerwaarde zijn voor de PKVW-bedrijven.”  

PKVW-bedrijven zijn motor van het Politiekeurmerk 

“De PKVW-bedrijven zijn de motor van het Politiekeurmerk. Maar in de samenstelling van de Werkgroep zie ik dat nog te weinig terug. Daarom vind ik het belangrijk om de Politiekeurmerk-bedrijven te vertegenwoordigen.” Ook vindt Paul dat het Politiekeurmerk wat rust verdient na alle reuring die er afgelopen tijd geweest is. Verandering in verlichtingseis, kiestandhouder, hellingshoekmeters, punten scoren voor een bijeenkomst en dan weer niet. “Er is de laatste jaren zoveel veranderd, dat we met het PKVW ook weer even pas op de plaats moeten nemen.” 

Toekomst Politiekeurmerk

Met de onzekere toekomst door de coronacrisis wil Paul graag nog de PKVW-bedrijven veel sterkte en gezondheid wensen. “Ik spreek de hoop uit dat al mijn collegabedrijven door de aankomende economische crisis heen komen. En dat we met elkaar de draaiende motor achter het Politiekeurmerk kunnen en mogen blijven.”  

 

Foto boven:
De Werkgroep Kwaliteitsbeheer buigt zich over veranderingen in de markt en beslist of het eisenpakket daarop aangepast moet worden. De foto is nog gemaakt voordat Paul van Weelden lid werd.

 

Deel dit bericht