Opgelicht door een slotenmaker? Samen sta je sterker

Slotenmakers die met onduidelijke verhalen en vage toeslagen veel te hoge rekeningen presenteren voor slecht opgeleverd werk. Veel mensen worden daar slachtoffer van. Ben jij ook opgelicht door een malafide slotenmaker? Laat het dan weten! Want hoe meer mensen zich melden, hoe groter de kans dat ze worden aangepakt.

Malafide slotenmakers

7 april ging de uitzending van het programma Opgelicht?! van Avrotros over malafide praktijken van een groep die zich ‘slotenmaker’ noemt. Daarbij stuitten zij op een netwerk van slotenmakers die keer op keer veel te hoge bedragen vragen voor de geleverde goederen en diensten. Bovendien is de kwaliteit van hun werk ook niet in orde. Spil in deze zaak lijkt het Amsterdamse bedrijf 24/7 Dienst BV dat onder vele andere namen opereert; slotenhulplijn, slotenkoning, sleutelmaker-slotenkoning, etc. In veel bekende gevallen blijft het slachtoffer achter met een factuur zonder adres en vaak werd de vermelding ‘Plumberservice BV’ aangetroffen. Plumberservice heeft zich inmiddels opgeheven. Wij verwachten dat Plumberservice BV sinds eind oktober 2020 onder een andere naam vanzelf weer op zal duiken.

Zoek niet op google naar een slotenmaker

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen probeert potentiële schachtoffers te behoeden voor malafide slotenmakers. Politie en media waarschuwen ook geregeld. Daarvoor bieden we op deze website een lijst met betrouwbare slotenmakers. Toch worden nog teveel mensen slachtoffer van deze praktijken en dat is ook logisch; want als je je huis niet in kan, wil je snel geholpen worden en zoek je op google naar een slotenmaker.

Helaas is het eerste zoekresultaat uit Google vaak de slechtste keus. Vaak zijn dat bedrijven die betalen om als eerste naar voren te komen in de zoekresultaten. En dat zegt niets over de kwaliteit ervan.

Gedupeerden groeperen zich om de zaak voor te brengen

Enkele gedupeerden hebben besloten zich te verenigen en deze kwestie als civiele zaak te laten behandelen. Dat betekent dat er een advocaat mee bezig gaat.

Ook slachtoffer? Doe dan mee en meld je bij het CCV

Ben jij ook slachtoffer van dit soort praktijken en zou je graag aanhaken bij deze civiele zaak? Meld je dan! Het CCV brengt je dan indien gewenst in contact met de andere gedupeerden. Want samen sta je sterker.

 

Foto boven:
Opgelicht?! uitzending van 7 april 2020.

 

 

 

 

 

Deel dit bericht