PKVW-bedrijf helpt slachtoffer malafide slotenmaker uit de brand

PKVW-bedrijf Streefkerk hielp een bejaarde man die slachtoffer was van een malafide slotenmaker kosteloos uit de brand. Dat meldde het tv-programma Opgelicht?! in de uitzending van dinsdagavond. Fabrikant HMB stelde de gecertificeerde sloten beschikbaar.

8.500 euro voor slecht werk

Op 7 april ging de uitzending van het programma Opgelicht?! van Avrotros over malafide praktijken van een groep die zich ‘slotenmaker’ noemt. Een bejaarde man vertelde over zijn ervaringen. Hij had 8.500 euro betaald en slecht werk geleverd gekregen.

CCV-adviseur Susanne Schat van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) reageerde geschokt op het verhaal. “Het Politiekeurmerk Veilig Wonen probeert potentiële slachtoffers te behoeden voor malafide slotenmakers. Daarvoor bieden we op de website van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) een lijst met betrouwbare slotenmakers.”

Schade kosteloos hersteld

Naar aanleiding van de uitzending in april heeft PKVW-bedrijf Streefkerk de schade hersteld en de bejaarde man kosteloos uit de brand geholpen. Fabrikant HMB.eu stelde de gecertificeerde sloten beschikbaar. Opgelicht?! liet dat zien in de uitzending van 12 mei.

Ook slachtoffer? Doe dan mee en meld je bij het CCV

Teveel mensen worden slachtoffer van deze praktijken en dat is ook logisch. Als je je huis niet in kan, wil je snel geholpen worden en zoek je op Google naar een slotenmaker. In de zoekresultaten staan niet allemaal betrouwbare slotenmakers. Enkele gedupeerden van malafide slotenmakers hebben besloten zich te verenigen en deze kwestie als civiele rechtszaak te laten behandelen. Dat betekent dat er een advocaat mee bezig gaat.

Ben jij ook slachtoffer van dit soort praktijken en wil je graag aansluiten bij deze civiele zaak? Meld je dan! Het CCV brengt je dan indien gewenst in contact met de andere gedupeerden. Want samen sta je sterker.

Deel dit bericht