CCV is blij met Kiwa FSS als nieuwe uitvoerder van de PKVW erkenningsregeling

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) heeft Kiwa FSS aangewezen om per 1 juli 2020 de erkenningsregeling van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) uit te voeren. 10 juni ondertekenden CCV-directeur Van den Brink en Divisie Directeur Kiwa FSS Van Ballegooijen de concessieovereenkomst voor deze samenwerking.

“Kiwa FSS heeft jarenlange ervaring met Inspecties en beoordeling van bouwkundige beveiligingsmaatregelen in zowel de bestaande bouw als nieuwbouwwoningen. PKVW- bedrijven kunnen daarom de PKVW certificatie van hun bedrijf met een gerust hart bij Kiwa FSS onderbrengen,” zegt Van den Brink over deze samenwerking.

Met het Politiekeurmerk Veilig Wonen neemt de kans op een geslaagde inbraak tot wel 80% af. Beveiligingsmaatregelen, zoals gecertificeerd hang-en-sluitwerk, goede verlichting en zicht op wie er voor de deur staat, verkleinen de kans dat een inbreker toeslaat in een woning met PKVW-certificaat. Alleen een gecertificeerd PKVW-bedrijf voldoet aan de kwaliteitseisen om te mogen adviseren en monteren conform de regels van het Politiekeurmerk Veilig Wonen voor Bestaande Bouw (woning ouder dan 2 jaar). Zo blijft de kwaliteit van het Politiekeurmerk Veilig Wonen gewaarborgd.

Over Kiwa

Kiwa NCP, onderdeel van Kiwa Fire Safety & Security (Kiwa FSS), is een toonaangevende certificatie-instelling voor het certificeren van bedrijven op het gebied van brand- en inbraakbeveiliging. Kiwa NCP is een onafhankelijke certificatie-instelling die vaststelt of een bedrijf voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen. Een Kiwa NCP Certificaat geeft de eindgebruiker een gerechtvaardigd vertrouwen in de kwaliteit van het gecertificeerde bedrijf en haar diensten.

Relevante websites

Deel dit bericht