Politie waarschuwt voor woninginbraken via gaatjes boren

Met name in de gemeente Bodegraven worden de laatste tijd veel woninginbraken gepleegd waarbij de inbrekers gaatjes boren. Dit meldt de politie van Gouda.

Inbreker gebruikt ijzerdraad

Een inbreker komt een woning binnen door een gaatje te boren onder het slot van een deur of raam. De inbreker gebruikt ijzerdraad om de sleutel om te draaien die nog in het slot of het raamkozijn zat.

Bel 112 bij verdachte situaties

Onderzoek toont ook aan dat de kans groot is dat er na een inbraak in de directe omgeving weer wordt ingebroken. De inbreker kent de woningen, tuinen en omgeving. Inwoners van Bodegraven wordt daarom opgeroepen gelijk 112 te bellen als ze iets verdachts zien.

Haal sleutel uit deur of raamkozijn

De politie adviseert nooit een sleutel in het raamkozijn of deur te laten zitten en bij ramen sloten te monteren die met een sleutel af te sluiten zijn. Als je zelf preventiemaatregelen neem, heb je tot 90% minder kans op een woninginbraak.

Het gaat hierbij niet alleen om goed hang- en sluitwerk, maar ook om verlichting bij toegangsdeuren en het gebruik van tijdschakelaars voor lampen in huis. Meer preventietips vind je op hier. Een erkend PKVW-bedrijf geeft onder meer advies om te voorkomen dat inbrekers binnenkomen via het boren van gaatjes.

Bron: Gouds Dagblad – Woninginbraken via gaatjes boren

Deel dit bericht