PKVW-jurylid Tigchelaar 25 jaar in dienst bij Transferro

PKVW-jurylid Tigchelaar

Begin deze maand was Arap-John Tigchelaar 25 jaar in dienst bij Transferro. Transferro is een inkoopcombinatie op het gebied van ijzerwaren, gereedschappen en nog veel meer. Bijna net zo lang is hij actief betrokken bij het Politiekeurmerk Veilig Wonen. “Het bracht duidelijkheid in het destijds zeer onoverzichtelijke aanbod in hang-en-sluitwerk. Dat was toen zeer gewenst.”

Werken met leden

Tigchelaar startte in 1995 als formule manager bij Transferro, werd vervolgens marketingmanager en is sinds 2013 algemeen directeur. Tigchelaar: “Het leukste is dat we bij Transferro met leden werken. Dat zijn een soort klanten, maar het is toch anders want je hebt er echt een samenwerkingsverband mee. Ik help ze zo goed mogelijk  hun werk te doen en hun klanten te bedienen. Zodat de juiste spullen op het juiste moment bij de eindgebruiker terechtkomen. En dat is heel dankbaar werk.”

PKVW vanaf de start

Vanuit zijn vorige functie als marketingmanager leerde Tigchelaar het Politiekeurmerk Veilig Wonen kennen, inmiddels ook al bijna 25 jaar geleden. “Omdat ik destijds marketingmanager was, moest ik me goed verdiepen in het keurmerk. Zodat ik onze leden erover kon informeren.

Dat vond ik heel leuk. Het keurmerk bracht duidelijkheid in de totaal onoverzichtelijke chaos in het aanbod in hang-en-sluitwerk. Destijds was dat zeer gewenst.”

Jurylid en ervaringsdeskundige

Toen Tigchelaar in 2013 werd aangesteld als directeur bij Transferro vroeg Vertaz hem als jurylid voor de PKVW-prijzen. Inmiddels is Tigchelaar ook ervaringsdeskundige op het gebied van woninginbraken. “Twee jaar geleden is er bij mij thuis ingebroken. Ze zijn binnengekomen op een van de weinige plekken in huis die niet voldeed aan het Politiekeurmerk…”

 

Deel dit bericht