Waarschuw studenten voor woninginbraak

student

In  veel studentensteden neemt het aantal woninginbraken in studentenhuizen toe. De studenten zelf maken zich weinig zorgen om inbrekers, terwijl zij wel waardevolle bezittingen hebben, zoals mobieltjes en laptops. De voordeur in studentenhuizen is meestal makkelijk open te breken of er staat wel ergens een raam open. Eenmaal binnen blijken de kamerdeuren niet op slot.

Gemeenten, politie, particuliere huiseigenaren, woningcorporaties, onderwijsinstellingen en studentenverenigingen kunnen inbraak bij studenten helpen voorkomen. Jong geleerd is immers oud gedaan. De gratis factsheet Students be aware! (in het Engels) waarschuwt studenten niet alleen voor woninginbraak maar geeft ook informatie over fietsdiefstal, kamerfraude en identiteitsfraude.

 

 

Deel dit bericht