Het CCV waarschuwt voor frauduleuze slotenmakers in SeniorenWijzer

Kijk uit voor malafide slotenmakers. Daarvoor waarschuwt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) in het nieuwe magazine en op de website van SeniorenWijzer. “Gemiddeld komt er bij het CCV iedere dag een melding binnen over oplichting door malafide slotenmakers”, zegt Susanne Schat, CCV-adviseur Politiekeurmerk Veilig Wonen.

In het magazine komen 2 slachtoffers aan het woord, waaronder Axel uit Nijmegen. In zijn huis blokkeerde het slot van de keukendeur. Axel zocht snel via Google een slotenmaker. “De slotenmakers haalden het slot eruit, maar brachten geen nieuw slot aan. Toen mijn vrouw niet wilde betalen, waren ze vasthoudend.” De vrouw van Axel betaalde uiteindelijk € 400 met de toezegging dat de mannen de volgde dag het nieuwe slot erin zouden zetten. “Toen zijn ze nooit meer teruggekomen.”

Slachtoffers malafide slotenmakers

Het is een van de vele schrijnende verhalen. Slachtoffers van malafide slotenmakers kunnen zich melden via info@pkvw.nl. Indien gewenst brengt het CCV na de melding slachtoffers met elkaar in contact. Dan kunnen ze samen op eigen kosten een civiele rechtszaak beginnen.

Het CCV geeft in het artikel een aantal tips om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van frauduleuze slotenmakers. De belangrijkste is om via www.politiekeurmerk.nl/slotenmakers een betrouwbare slotenmaker in de buurt op te zoeken en het telefoonnummer hiervan in je mobiel te zetten. Dan heb je die bij de hand, op het moment dat het nodig is. Bel ook vooral niet de slotenmaker die als eerst in Google naar boven komt en wanneer er geen adres bij de slotenmaker staat, doe dan geen zaken met dit bedrijf.

Deel dit bericht