Veilig Wonen scan voor inwoners van Etten-Leur en Moerdijk

Etten-Leur en Moerdijk bieden inwoners een gratis Veilig Wonen scan aan, in samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en PKVW-bedrijven.

Een inbreker staat binnen 30 seconden binnen. Daar is iets aan te doen. Bij een woning die is beveiligd volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) wordt tot 80% minder ingebroken. Aanpassingen uit de aanbevelingen van de scan, zijn voor rekening van de woningeigenaar.

Etten-Leur

De inbraakcijfers in Etten-Leur zijn relatief laag (74 in 2019). Een jaar eerder waren dat er 77. Maar vergelijk je de maanden maart 2020 met diezelfde maand in 2019, dan is sprake van een stijging van 6 naar 10 woninginbraken. Woningeigenaren in Etten-Leur krijgen vanaf deze maand een brief. In de brief staat een aanmeldlink voor de gratis scan. Vanaf 1 september worden er 500 adressen per maand aangeschreven.

Moerdijk

In Moerdijk werden vorig jaar 80 woninginbraken of diefstallen uit woningen geregistreerd. Een jaar eerder waren dat er 66. Vergeleken met diezelfde maand maart 2019 steeg het aantal woninginbraken van 6 naar 8. Ook woningeigenaren in Moerdijk krijgen een brief van de gemeente voor een gratis scan. De gemeente is in 2016 gestart met gratis scans en is nu bezig met een tweede aanschrijfronde.

Deel dit bericht