‘Ik wilde altijd al het PKVW-keurmerk hebben’

Claire Holthaus won voor 500 euro aan inbraakwerende maatregelen uit te voeren door een door het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) erkende vakman. Ad van Veggel, eigenaar van Sloten en Zo uit Nuenen, verzorgde de benodigde werkzaamheden. En omdat Holthaus al aan inbraakpreventie had gedaan, kreeg zij dinsdag 8 september het PKVW-certificaat.

Onder de deelnemers aan het webinar ‘Geef inbrekers geen kans’ dat het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) half juli organiseerde, werd de prijs van 500 euro aan inbraakwerende maatregelen verloot. Holthaus was de gelukkige winnaar. Zij had al eerder haar woning beveiligd, maar de woning voldeed nog niet volledig aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. “Ik ben heel blij met deze prijs, want ik wilde altijd al graag het keurmerk hebben”, vertelt ze enthousiast. “Wat belangrijk voor mij is, is dat ik mij nu ook veel veiliger voel in mijn huis en met een gerust hart de deur uit ga. Een goed beveiligd huis geeft mij meer rust en dus ook minder stress.” Susanne Schat, projectleider van het PKVW, overhandigde Holthaus het certificaat en een bos bloemen.

Laatste PKVW-puntjes op de i

Door de aanpassingen van Van Veggel, eigenaar van Sloten en Zo, voldoet de woning aan alle PKVW-eisen. Van Veggel: “Er was veel al op orde bij de woning van mevrouw. Ik heb onder andere een digitale deurbel geplaatst, omdat personen voor de deur niet goed zichtbaar waren. Ook heeft de achterdeur nu cilindertrekbeveiliging. Daarnaast heb ik nog een aantal kleine andere aanpassingen gedaan in en rond het huis.”

Holthaus is zeer tevreden over het werk dat de PKVW-vakman heeft geleverd. “Hij heeft alles na het plaatsen netjes achter gelaten. Het zag er als nieuw uit toen hij klaar was,” aldus Holthaus. Van Veggel heeft altijd diverse kleuren verf bij zich, zodat hij het schilderwerk na zijn werkzaamheden kan bijwerken.

21 oktober internationaal aandacht voor inbraakpreventie

Op 21 oktober wordt tijdens de European Focus Day in heel Europa aandacht besteed aan de preventie van woninginbraken. Gemeenten in Nederland organiseren die dag ook diverse activiteiten op dit gebied. Er is dan ook weer een webinar over inbraakwerende maatregelen en het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Foto:
Van links naar rechts: prijswinnaar mevrouw Holthaus, projectleider PKVW Susanne Schat, PKVW-erkend vakman Van Veggel van Sloten en Zo.

Deel dit bericht