Zet inbraakpreventie op de kaart tijdens Week van het Huren

5 tot en met 10 oktober is de Week van het Huren. Veel corporaties organiseren activiteiten: een tuindag, speciale workshops, een rondleiding in een nieuwe wijk of ze zetten huurders in het zonnetje. Deze week is ook een mooie aanleiding om aandacht te besteden aan inbraakpreventie en het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Inbrekers maken geen onderscheid tussen een koop- of een huurwoning

Sommige woningcorporaties bieden bewoners de mogelijkheid om hun huis te beveiligen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Met het PKVW neemt de kans op een geslaagde inbraak met 80% af.

Eigen Haard, die 55.000 woningen verhuurt in Amsterdam en omgeving, biedt dit standaard aan haar bewoners aan. De 75-jarige Mary maakte er dankbaar gebruik van. Veertig jaar geleden was ze al een keer slachtoffer van een inbraak en dat wilde ze niet nog een keer meemaken. “Ik zit er niet op te wachten dat mijn huis nog eens overhoop wordt gehaald. Ik kan natuurlijk niet in andermans portemonnee kijken. Maar zelf betaal ik graag iets meer om veilig te wonen.”

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Gun jij je huurders ook een veilige woning?

Klik hier om te lezen hoe je als woningcorporatie het Politiekeurmerk kunt inzetten voor jouw huurders.

Deel dit bericht