Ondanks coronacrisis verstrekte Destil al ruim 1400 PKVW-certificaten

Destil

Vorig jaar voorzag Destil van alle PKVW-bedrijven de meeste bestaande woningen van het PKVW-certificaat. 1620 certificaten reikte het bedrijf toen uit. “’Op naar de 2000 certificaten in 2020′ was de gedachte”,  aldus Rogier Timmer, PKVW-bouwplanadviseur. Vanwege de coronacrisis gaat dat niet lukken. Evengoed staat de teller al op 1417 certificaten.

45 à 50 woningen per 3 of 4 weken

“In Rotterdam hebben we de afspraak met Woonstad Rotterdam dat alle mutatiewoningen ook direct op PKVW-niveau gebracht worden,” vertelt Timmer.

“Als de huurder eruit gaat, worden indien nodig een nieuwe keuken en badkamer geplaatst. De woning wordt altijd voorzien van het PKVW. Gemiddeld gaat het om 45 à 50 woningen per 3 à 4 weken, dus daarmee lopen de aantallen lekker vlug op.”

Meerjarenplan

Timmer: “In Rozenburg, deelgemeente van Rotterdam, is corporatie Ressort Wonen al een paar jaar bezig om het gehele woningbestand op PKVW-niveau te krijgen. Dat is een meerjarenplan met elk jaar ook enkele honderden certificaten per jaar.

In Ridderkerk gebeurt hetzelfde. Ook daar worden veel objecten bij renovatie van het PKVW voorzien. Wooncompas heeft daar ruim 10.500 woningen in bezit.”

Renovatie en Nul Op de Meter

“In Maastricht klopt Servatius ook steeds vaker aan de deur als grotere complexen worden opgeknapt en worden omgebouwd tot Nul Op de Meter woningen. Die woningen krijgen dan ook het gelijk het PKVW,” gaat Timmer verder.

“Er lopen meer grotere renovatieprojecten in Maastricht, Breda en Tilburg maar die zullen voor 2021 nog niet klaar zijn.”

Coronacrisis

“Covid maakt het werk lastiger, omdat je bij bewoners binnen moet zijn voor opnames,” zegt Timmer. “Dat geldt ook voor aannemers die toch extra voorzichtig moeten zijn. Dat vertraagt dus wel iets, maar in goed overleg komen we er wel uit.”

Deel dit bericht