Morgenavond bij ‘Opsporing verzocht’: inbraakpreventie

Woensdag is het European Focus Day, dan besteden meer dan 25 Europese landen aandacht aan inbraakpreventie. Daarom licht Sybren van der Velden morgenavond bij het tv-programma ‘Opsporing verzocht’ de Nederlandse inbraakcijfers toe. Hij is landelijk coördinator/projectleider Woninginbraak en Heling van het landelijk team High Impact Crimes (HIC) bij de Nationale Politie.

Inbrekers grijpen de donkere herfst- en wintermaanden aan om vaker hun slag te slaan. In het donker zijn zij minder zichtbaar en kunnen zij gemakkelijker hun gang gaan dan bijvoorbeeld in de zomer. Reden te meer om juist nu aan te geven wat bewoners zelf kunnen doen om een inbraak te voorkomen. Hier staan allerlei praktische tips daarvoor.

Dinsdagavond 20 oktober, tv-uitzending Opsporing verzocht, aanvang 20.30 uur, NPO 1

Deel dit bericht