Paul Depla nieuwe ambassadeur woninginbraken

Paul Depla

Burgemeester van Breda benoemd tot nieuwe ambassadeur woninginbraken

Op de European Focus Day van 21 oktober werd Paul Depla, burgemeester van Breda, benoemd tot landelijk ambassadeur woninginbraken. “Het effect van een inbraak op mensen is groot”,  zegt hij in deze korte video.

“Het aantal woninginbraken is gedaald, maar ze zijn er nog steeds en daarom moeten ze hoog op de agenda blijven staan”, stelt Depla. “Als bewoner kun je veel doen om een inbraak bij jou thuis te voorkomen. Als je zelf alert bent, is de kans dat er bij jou wordt ingebroken klein”, zegt hij.

Depla verwijst naar de tips op de website van de overheidscampagne Maak het ze niet te makkelijk. Ook het PKVW geeft praktische tips waarmee je de kans op een woninginbraak kunt verkleinen.

Deel dit bericht