PKVW nu ook voor nieuwbouw op vrije kavel

Veilig bouwen op een vrije kavel? Dat kan nu met begeleiding van een Politiekeurmerk Veilig Wonenbedrijf Vrijdag 30 oktober startte voor het eerst sinds jaren de nieuwe versie van de opleiding PKVW-bouwplanadviseur..

De nieuwe versie van de opleiding PKVW-bouwplanadviseur is vrijdag voor het eerst sinds jaren gestart. De opleiding bestaat uit twee delen die los te volgen zijn, namelijk Nieuwbouw vrije kavel en Veilig nieuwbouwcomplex.

Ruud Jansen, erkend PKVW-bedrijf, deed als enige het eerste deel en sloot dat succesvol af. Dat houdt in dat het Utrechtse bedrijf op dit moment het enige PKVW-bedrijf is dat ook nieuwbouwwoningen op een vrije kavel mag certificeren. Namens het PKVW-team kwam CCV-adviseur Susanne Schat Ruud Jansen persoonlijk feliciteren.

Bouwplanadviseur als totaalpakket

De overige cursisten gaan op voor het totale pakket ‘PKVW-bouwplanadviseur’. Zij leggen naar alle waarschijnlijkheid op vrijdag 20 november het examen af. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is blij met deze ontwikkeling. “De toepassing van het keurmerk in nieuwbouw- en renovatieprojecten vraagt een andere expertise dan het beveiligen van bestaande woningen met voornamelijk hang-en-sluitwerk. Wij zijn dan ook blij dat deze cursisten eind november dit soort projecten kunnen gaan begeleiden. Er worden immers volop nieuwe woningen gebouwd in Nederland. Met het Politiekeurmerk dragen we eraan bij dat veiligheid in de prefase al wordt meegenomen in de bouwplannen en daar is expertise voor nodig”, aldus team PKVW bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV).

 

Deel dit bericht