Politiekeurmerk blij met nieuwe lichting bouwplanadviseurs

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen heeft dit jaar de opleiding PKVW-bouwplanadviseur in een nieuw jasje gestoken. Ondanks de beperkingen door het coronavirus deed de eerste groep vrijdag examen.

Het Centrum voor Criinaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) hoopt op goede examenresultaten. “Deze groep straalt enthousiasme en gedrevenheid uit. Dat is nodig om projectontwikkelaars en aannemers bij te staan in het adviseren over inbraakwerendheid in hun bouwplannen. Wij hopen dat alle deelnemers geslaagd zijn. Het niveau ligt hoog. Dat is ook nodig om bouwplannen goed te kunnen interpreteren en er advies over uit te brengen,” aldus Susanne Schat, adviseur woninginbraken bij het CCV.

PKVW-Bouwplanadviseur

Een PKVW-Bouwplanadviseur geeft adviezen aan bijvoorbeeld een gemeente, een projectontwikkelaar of een aannemer op zowel Bestaande Bouwniveau als Nieuwbouwniveau. Dat advies kan tot een PKVW-certificaat kan leiden.

Kiwa FSS

De training wordt gegeven door Kiwa FSS en biedt meerwaarde voor erkende PKVW-bedrijven, stedenbouwkundigen, architecten, aannemers, werkvoorbereiders, hang- en sluitwerkleveranciers en andere belanghebbenden die hun kennis willen vergroten op het gebied van PKVW.

Meer informatie over lesdata en het programma staat op www.kiwa.com.

Deel dit bericht