Subsidie voor veilige woning decentrale bestuurders

Sleutel in deur.

Bestuurders in gemeenten, provincies en waterschappen kunnen in hun functie te maken krijgen met agressie, bedreiging, intimidatie of geweld. Preventieve beschermingsmaatregelen, zoals de beveiliging van de eigen woning, zijn van groot belang. Met een subsidie van €2.400,- (inclusief btw) kunnen decentrale bestuurders hun woning preventief laten beveiligen. Die moet dan wel al zijn voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Schakel een PKVW-bedrijf in voor advies en uitvoering.

Gecertificeerd hang- en sluitwerk

De regeling basismaatregelen preventieve beveiliging decentrale bestuurders ging op 1 januari in. Voorwaarde voor de subsidie is wel dat de woning het PKVW-certificaat heeft. In de praktijk betekent dit dat het huis gecertificeerd hang- en sluitwerk en goede verlichting moet hebben. De eventuele kosten hiervoor zijn, zoals voor iedere huiseigenaar, voor eigen rekening.

Basismaatregelen beveiliging

Het pakket voor de regeling bestaat uit beveiliging van de brievenbus, versteviging van de ruiten, installatie van een deurspion of video-intercom, het aanleggen van een basisinstallatie en het installeren van een brand- en inbraakwerende kluis.

Decentrale bestuurders hebben recht op een tegemoetkoming in de kosten van maximaal €2400,- per woning waar de decentrale bestuurder het hoofdverblijf heeft. Na verhuizing ontstaat het recht op een nieuwe aanspraak van maximaal €2400,-. Deze kosten vallen onder de werkgeversverantwoordelijkheid van decentrale overheden.

PKVW-bedrijf

Een PKVW-bedrijf helpt je graag op weg bij het certificeren van de woning, zodat je in aanmerking komt voor de subsidie. Op de website van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid vind je gemakkelijk een PKVW-bedrijf bij jou in de buurt.

 

Deel dit bericht