Sleutelkluisjesinbreker krijgt 9 jaar cel

Foto boven: betreft een gecertificeerde goedgekeurde sleutelkluis.

Vorige maand veroordeelde rechtbank Oost-Brabant sleutelkluisjesinbreker R.E. tot 9 jaar gevangenisstraf. R.E. pleegde in de periode 2017-2018 meer dan 20 inbraken bij woningen in de regio Noord- en Midden Limburg. Woningen waarin kwetsbare personen wonen die hulp van zorgverleners nodig hebben. Via sleutels in de sleutelkastjes buiten bij de voordeur kwam de inbreker binnen. 

Kwetsbare personen kunnen zorgverleners toegang tot de woning geven via sleutels die in sleutelkastjes hangen. R.E. brak meerdere sleutelkastjes open en sloeg zijn slag. Bij een aantal inbraken gebruikte hij ook grof geweld. Inmiddels hebben ketenpartners zoals politie, gemeenten, woningcorporaties, directie van zorgverleners de sleutelkluisjes vervangen door een kwalitatief goed systeem, of een goedgekeurd sleutelkastje.

Gecertificeerde sleutelkluisjes

Op onze website vind je een overzicht van alle gecertificeerde sleutelkluisjes en informatie voor zorgorganisaties over veilige toegang tot zorgwoningen.

Deel dit bericht