Brancheverenigingen VHS en Vertaz verlengen de samenwerking met PKVW

Brancheverenigingen VHS en Vertaz verlengen de samenwerking

De Algemene Branchevereniging hang-en-sluitwerk (VHS) en het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW), hebben de samenwerking voor 2 jaar verlengd. Ook brancheorganisatie Vertaz verlengde de samenwerkingsovereenkomst voor 2 jaar.

De vernieuwde samenwerking is bekrachtigd door ondertekening van een nieuwe samenwerkingsovereenkomst door Francie van de Beek namens het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid/PKVW (het CCV) en Arjen Koole namens de VHS. Koole: “Alleen door ons blijvend in te spannen en samen te werken, kunnen we het aantal inbraken terugbrengen en Nederland veiliger maken en houden.”

Vanuit Vertaz zette Rien Wisse, als lid van het bestuur van Vertaz belast met PKVW, zijn handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. Wisse: “Ja, samenwerking betekent ook input vanuit de praktijk en dat is belangrijk, zo kunnen we voortdurend blijven inspelen op veranderende techniek en beveiligingsmogelijkheden. Inbrekers doen dat ook en die moeten we steeds een stap voor blijven.”

Francie van de Beek, plaatsvervangend directeur van het CCV, is blij met deze samenwerking. “Contact met leveranciers, fabrikanten en andere partijen uit de praktijk is belangrijk voor ons. Daardoor kunnen wij blijven inspelen op de ontwikkelingen in de inbraakpreventiemarkt en houden we het Politiekeurmerk actueel.”

Iedere 2 jaar organiseert het PKVW samen met VHS en Vertaz de Landelijke Veilig Wonen Dag. De eerstvolgende Veilig Wonen Dag vindt 2 februari 2022 plaats.

Over brancheorganisatie VHS

VHS is een brancheorganisatie van fabrikanten en leveranciers van hang- en sluitwerk en producten voor toepassing in de gebouwde omgeving op het gebied van beveiliging, toegankelijkheid en veiligheid. Zij leveren onder meer producten die voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk. Leden van VHS mogen het productlogo van PKVW gebruiken.

“Samenwerking met en de erkenning van het Politiekeurmerk draagt bij aan het vertrouwen in de kwaliteit van wat de VHS-leden aanbieden,” zegt Koole.

Over brancheorganisatie Vertaz

Vertaz is de brancheorganisatie voor technische handel. Zij vertegenwoordigen met name specialistische bedrijven op het gebied van ijzerwaren en gereedschappen. Wisse: “Door de samenwerking met PKVW dragen wij er actief aan bij om dit keurmerk actueel, praktisch en zichtbaar te houden.”

Over Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk voor woningen die voldoen aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Een inbreker heeft langer de tijd nodig om binnen te komen in een woning die is beveiligd volgens de eisen van het Politiekeurmerk. Daardoor neemt de kans op een geslaagde inbraak tot wel 80% af.

Deel dit bericht